Duurzaamheid

Home   |  Over ons   |   Duurzaamheid

Bewust gebruik van grondstoffen, gedegen afvalmanagement en waar mogelijk hergebruik van primaire grondstoffen. Alleen zo kunnen we bijdragen aan de wereldwijde uitdaging om de afvalberg te verminderen. Bij Van der Vleuten Kunststofindustrie maken we kunststof restmateriaal weer waardevol. Zo creëren we een circulaire afvalstroom die voorkomt dat kunststof terechtkomt in de verbrandingsovens of in zee.

Hergebruik grondstoffen optimaliseren
Met onze oplossingen voor kunststofafvalstromen optimaliseren wij op economisch verantwoorde wijze het hergebruik van grondstoffen. Onze recyclinglijnen en vijftien grote en kleinere spuitgietmachines zijn de hele dag in actie. We reinigen kunststof restmateriaal, verwerken het tot regranulaat en gebruiken deze korrels voor de productie van bloempotten, kweekpotten en producten op maat. Met trots kunnen we zeggen dat – door jarenlange innovatie en continue ontwikkeling – onze producten voor 100% uit gerecycled materiaal bestaan. En dat materiaal is ook weer te recyclen. Zo krijgt kunststof een tweede leven. En een derde. En vierde. En vijfde …

Slim combineren
Ook op andere fronten willen we onze omgeving en het milieu zo min mogelijk belasten. De prestaties van de machines worden gemonitord met een energiemonitoringssysteem, waarmee we realtime inzicht hebben in de stand van zaken van ons complete machinepark. Ook het stroomverbruik volgen we nauwlettend. Met het oog op een duurzame bedrijfsvoering proberen we ons energieverbruik namelijk zo laag mogelijk te houden. Verder zorgen wij voor een slimme inzet van ons transporten. En door onze werkprocessen slim in te richten, zo weinig mogelijk energie, tijd en materiaal te verspillen.